BIFF 2010

Vår mann i Kirkenes

2010 • 0t 54m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vår mann i Kirkenes
Regi
Åse Sveinheim Drivenes
Det gode livet i Finnmark

Hallgeir Henriksen er den eneste journalisten på avisa Finnmarkens Kirkenes-kontor. Den rutinerte journalisten har jobbet i Finnmarken i over 16 år, og drømmer seg tilbake til dagene da avisa hadde tid og ressurser til å la ham skrive saker som virkelig betød noe. Som eneste mann på kontoret må Henriksen fordele sin tid likt mellom sin populære matspalte, fem på gata-enqueter, fotografering av nyfødte barn og gravende journalistikk om den historiske nedgangen i salg av sagogryn på den lokale Rema 1000-filialen. Henriksen har lenge ergret seg over underbemanningen på Kirkenes-kontoret, men da avisa omsider får ansatt en ny ung journalist synes Henriksens frustrasjon bare å øke.

VÅR MANN I KIRKENES er en varm og morsom dokumentarfilm om hvordan globalisering og effektivititetsjag påvirker småsamfunn i periferien. Og samtidig som den byr på en rekke uforglemmelige scener i spennet mellom "The Office" og Aki Kaurismäki, gir den også et unikt bilde av norsk virkelighet anno 2010. Gå ikke glipp av muligheten til å se en av de siste årenes aller beste norske dokumentarfilmer på kino!

Regi

 Åse Sveinheim Drivenes er født i 1977 og har jobbet i filmmiljøet i Oslo de siste seks årene. Hun regidebuterte med kortfilmen NATTSKIFT som ble vist på Oslo kino og dokumentarfilmfestivalen i Volda. Langfilmen VÅR MANN I KIRKENES har blitt vist på flere festivaler. I oppdrag for Leger uten grenser filmet og intervjuet hun våren 2008 lokalbefolkningen i Mount Elgon, Kenya for å dokumentere overgrep mot sivilbefolkninga. Materialet ble blant annet brukt i nyhetsinnslag på BBC og Al Jazeera. Hun hatt regi og foto på dokumentarfilmen YOUNG VOICES fra Tanzania og Uganda i oppdrag for Atlas Alliansen, en stiftelse som jobber med global bistand til funksjonshemmede.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}