BIFF 2008

Varg Veum – Bitre blomster

2007 • 1t 36m • Norge/Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Varg Veum -Bitre blomster
Språk
Norsk
Regi
Ulrik Imtiaz Rolfsen
Manus
Thomas Moldestad
Foto
Gaute Gunnari
Produsent
Jonas Allen, Peter Bose
Den første filmen om den bergenske privatetterforskeren Varg Veum

Når fireårige Camilla, datteren til en fremstående politiker, blir meldt savnet, trekkes privatetterforsker Varg Veum inn i saken. Det er nemlig ikke bare datteren til Vibeke Farang som er savnet. Også elskeren hennes, Karsten Aslaksen, er som sunket i jorden, og Veum har i utgangspunktet blitt engasjert for å finne ham. Aslaksen viser seg å ha forskanset seg i en hytte på Voss, men er ikke i stand til å svare på spørsmål.

Den gretne politietterforskeren Hamre er overbevist om at Aslaksen-saken er oppklart, men Hamre vet ikke alt Varg vet. Vargs antagelse om en sammenheng mellom de to forsvinningene viser seg å ha enda styggere sannhetsgehalt enn noen kunne frykte. Motarbeidet på alle kanter, innleder en trassig Varg sin ensomme jakt på svar i et regntungt Bergen.

I Trond Espen Seims skikkelse kommer forfatter Gunnar Staalesens privatetterforsker endelig ut av bergensskyggene og inn på det store lerretet. Trond Espen Seim griper utfordringen det er å overføre et litterært ikon til film, og fyller rollen som den rufsete privatdetektiven Veum med de lakoniske kommentarene på mesterlig vis, hele tiden i glitrende samspill med Bjørn Floberg, som gir politietterforsker Hamre en fjellstø og humoristisk tolkning.

Regi

Ulrik Imtiaz Rolfsen beviste med IZZAT (2005) at han behersker action-sjangeren til fulle. Samme år var han medregissør på den romantiske komedien IMPORT EXPORT. Med BITRE BLOMSTER viste han seg nok en gang som en av landets mest spennende og distinkte regissører. Han har flyttet Varg Veum fra 70- og 80-tallet, og inn i 2007, noe som ga filmen appell til både gamle Staalesen-fans og nye kinogjengere. Rolfsen er nå kinoaktuell med DEN SISTE REVEJAKTA (2008).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}