BIFF 2008

Varg Veum - Falne engler

2008 • 1t 40m • Norge/Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Varg Veum - Falne engler
Språk
Norsk
Regi
Morten Tyldum
Manus
Thomas Moldestad
Foto
John Andreas Andersen
Produsent
Jonas Allen, Peter Bose
Møte med fortiden

Den desillusjonerte bergensdetektiven Varg Veum er tilbake. Omgivelsene er realistiske og røffe, som Varg selv, men bak den tilsynelatende harde fasaden ligger det hele tiden noe mer på lur. Når den ellers så tilbaketrukne Veum endelig lar noen slippe inn, tar det ikke lang tid før han får grunn til å angre.

Et tilfeldig møte med de tidligere klassekameratene i bandet Camp byr på komplikasjoner for Veum. Problemene tårner seg for alvor opp når han gjenopptar kontakten med sin tidligere flamme Rebecca - nå kona til kompisen Jakob, bandets frontfigur. Det viser seg samtidig at en serie mord blir begått i byen, hvor det bisarre gjennomgangstemaet er unge piker kledd i hvite kjoler. Og Varg er ikke den eneste som blir for involvert i saken...

FALNE ENGLER er den fjerde av seks filmer i serien basert på Gunnar Staalesens krimromaner, og den andre av dem som får premiere på kino. For regissør Morten Tyldum er dette første film siden braksuksessen BUDDY, og markerer et klart stilskifte. Hans versjon av byen - og mannen - er usentimental og direkte, men gir begge forsonende trekk. FALNE ENGLER er en film om mørke hemmeligheter og vaklende vennskap, og mennesker som forgjeves prøver å slippe unna sin egen fortid.

Regi

Morten Tyldum (f. 1967) er oppvokst i Bergen. Han har filmutdanning fra School of Visual Arts i New York. Han debuterte som langfilmregissør med suksessfilmen BUDDY i 2003. Han er en av landets mest etterspurte reklamefilmregissører. Han har også laget en rekke prisbelønte novelle- og kortfilmer, blant annet filmsekvensen DRESSMANN (om Høyre) i FOLK FLEST BOR I KINA (2002). Som dokumentarregissør har Tyldum tatt for seg det tidligere Jugoslavia og gjengmiljøer i Los Angeles.

 

Han var med på å starte serien "U" i NRK og har tidligere arbeidet i NRK Drama. Allerede i 2000 ble han kåret til Årets filmtalent av Dagbladet. Etter premieren på BUDDY mottok han en rekke priser på filmfestivaler over hele verden, blant annet Amanda for Årets film i Haugesund 2004.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}