BIFF 2019

Ved Guds nåde

2019 • 2t 17m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Grâce à Dieu
Språk
fransk
Undertekster
engelsk (OBS!)
Regi
François Ozon
Korstog mot kirken

Alexandre Guérin lever et harmonisk liv i Lyon med sin kone og deres fem barn når han får vite at presten som misbrukte ham seksuelt da han var liten, har fått jobb i byen. Oppdagelsen tvinger frem fortrengte minner, og han bestemmer seg for å konfrontere presten og kirken og sette en stopper for prestens misbruk av barn. Det viser seg imidlertid å være lettere sagt enn gjort, for selv om Alexandre får støtte av to andre av serieovergriperens voksne ofre, har ikke kirken til hensikt å frata ham prestetittelen. Og de tre mennene oppdager snart at den katolske kirkens sentrale plass i samfunnet innebærer at deres nærmeste ikke automatisk tar deres side.

François Ozon er en av Frankrikes mest produktive, allsidige og kritikerroste filmskapere, og hans nye film er et gripende og stramt regissert drama basert på hendelser fra virkeligheten. VED GUDS NÅDE har åpenbare fellestrekk med Tom McCarthys Oscar-vinner SPOTLIGHT, og ble bevisst laget for å spille inn i mediedebatten rundt rettssaken mot den overgrepsanklagede presten Bernard Preynat.

-

VED GUDS NÅDE vises med engelske undertekster.

-

Alle førpremierer er med i konkurranse om Filmwebs publikumspris.
Stem på din favoritt her.

filmweb 2008 4f.png

Regi

Francois Ozon (Frankrike) Filmer i utvalg: THE DOUBLE LOVER (BIFF 2016), FRANTZ (2016), MIN NYE VENNINNE (2014), UNG OG VAKKER (2013), I DE BESTE HJEM (2012), FRUSTRERT FRANSK FRUE (2010), RICKY (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}