BIFF 2008

Very Young Girls

2007 • 1t 23m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Very Young Girls
Regi
David Schisgall
Gjennomsnittsalderen for å begynne i den kommersielle sexindustrien i USA er 13 år

VERY YOUNG GIRLS er en sjokkerende film om hvordan ekstremt unge jenter blir lurt til å selge sex i USA. Å høre jentene selv fortelle om sine erfaringer er en sterk opplevelse. Jenter godt under den seksuelle lavalderen utsettes for grusomme overgrep av menn i alle aldre, men opplever å bli forfulgt som kriminelle, snarere enn å få hjelp fra samfunnet. Mennene, derimot, slipper med bøter. I verdens mektigste land ser jentenes eneste håp ut til å være GEMS, et støttesenter som er drevet av et tidligere offer for industrien.

Brudd på menneskerettigheter regnes som noe som skjer i fattige, korrupte militærdiktaturer. Denne dokumentaren viser det motsatte, og er en kompromissløs, men varm film som gir en stemme til de stemmeløse. Både offentligheten og bakmenn stilles i et grelt lys. Spesielt videomateriale tatt opp av to brødre som opererer som halliker og som planlegger et realityshow, er rystende.

Regi

David Schisgall studerte filosofi på Harvard. Han jobbet for legenden Errol Morris før han ble produsent hos ABC News. Hans første fullengdes dokumentarfilm var THE LIFESTYLE (1999), før han regisserte de prisvinnende tv-dokumentarfilmene TRUE LIFE: I LIVE IN THE TERROR ZONE (2003) og TRUE LIFE: I’M IN IRAQ (2004). VERY YOUNG GIRLS (2007) er hans andre langfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}