BIFF 2011

Vidal Sassoon: The Movie

2010 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vidal Sassoon: The Movie
Regi
Craig Teper
Møt alle frisørers guru

Vidal Sassoon er mannen som sies å ha forandret verden med en saks. Han er frisør, men har status som en rockestjerne. Hans five point-bob moderniserte kvinners hårfrisyrer, og sammen med Mary Quants miniskjørt signaliserte dette en ny epoke. VIDAL SASSOON: THE MOVIE er historien om gutten fra Londons ghetto som senere skulle bygge opp et globalt hårimperium. Vi følger denne fantastiske reisen og en karriere som tar form med skarpe, geometriske hårklipper.

Inspirert av Bauhaus-ideer utviklet Sassoon en teknisk tilnærming til hårklipp. Det legges heller ikke skjul på at det ligger en enorm disiplin og perfeksjonisme bak et moteimperium. Det fikk også hans ansatte føle på kroppen: De som møtte opp uten nypussede sko fikk sparken. For første gang får vi et nært møte med den mest innflytelsesrike frisøren i verden. Vidal Sassoon startet en moterevolusjon på sekstitallet – en revolusjon som fortsatt pågår.

Regi

Craig Teper har jobbet i mange år innen produksjon av uavhengig spillefilm, reklamefilm og kortfilm. Han har vært leder for nye medier hos Bumble and bumble, hvor han har regissert en rekke reklamefilmer og opplysningsfilmer, inkludert mange med Vidal Sassoon. VIDAL SASSOON THE MOVIE er hans debut som dokumentarfilmskaper, og Teper står for både regi og klipping.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}