BIFF 2010

Vidåpne øyne

2009 • 1t 50m • Uruguay

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ojos bien abiertos - Un viaje por la Sudamérica de hoy
Regi
Gonzalo Arijón
En poetisk og politisk reise gjennom Sør-Amerika

I 1971 ble boken ”Latin-Amerikas åpne årer” gitt ut for første gang, en bok hvor den uruguayanske forfatteren Eduardo Galeano beskriver århundrer med økonomisk utnyttelse på kontinentet. 40 år senere, med Galeanos ord og tanker som følgesvenn, reiser dokumentarfilmskaper Gonzalo Arijón fra land til land i Sør-Amerika for å undersøke dagens situasjon. Turen går til enorme soyaplantasjer i Brasil, tinngruver i Bolivia, et kollektivt byggeprosjekt i Venezuelas hovedstad og den dype jungelen i Ecuador.

Etter 90-tallets privatiseringspolitikk har dagens statlige ledere som Lula da Silva (Brasil), Hugo Chávez (Venezuela) og Evo Morales (Bolivia) endret stemningen på kontinentet. De nye lederne har endret statens rolle og gått løs på sosiale utfordringer på ulike måter. Vi treffer enkeltmennesker både på grasrotnivå og i den politiske ledelsen, i en innsiktsfull dokumentar om kampen mot den usynlige markedsguden.

Regi

Gonzalo Arijón ble født i Montevideo, Uruguay i 1956, men har bodd i Frankrike siden 1979. De siste tjue årene har han laget en rekke dokumentarfilmer, blant annet FOR THESE EYES (1998) og LULA’S BRAZIL: MANAGING A DREAM (2005). I 2007 ble Arijón tildelt Joris Ivens-prisen for filmen STRANDED under dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam. I VIDÅPNE ØYNE spør Arijón om dagens politiske ledere rundt om på kontinentet klarer å oppfylle folkets drøm om forandring.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}