BIFF 2020

Vinden snur

1t 18m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
norsk/svensk
Undertekster
engelsk
Regi
Kieran Kolle
Manus
Kieran Kolle, Elisabeth Kleppe
Foto
Kieran Kolle
Produsent
Elisabeth Kleppe
Alt du trenger å vite om norsk ruspolitikk – og hvorfor den bør reformeres

Målt ut fra folketall har Norge noen av de høyeste overdosetallene i verden. Norsk narkotikapolitikk er sterkt preget av moralisme og handler mer om å straffe mennesker som har blitt avhengige av rusmidler enn om å hjelpe dem. Fornuften er imidlertid i ferd med å vinne frem, og i VINDEN SNUR møter vi aktivistene Arild, Kim Jørgen og Michelle fra Foreningen for human narkotikapolitikk som har maktet å få både politikere og opinionen til å tenke nytt om hvordan vi som samfunn behandler rusavhengige. For etter lenge å ha hatt noen av Europas strengeste narkotikalover, er Norge nå i ferd med å utvikle seg til et progressivt foregangsland på rusfeltet.

Med VINDEN SNUR har Kieran Kolle laget en innsiktsfull og humanistisk dokumentar som skildrer aktivistenes kamp for å endre norsk ruspolitikk side om side med deres personlige kamp for et godt og verdig liv. Filmen gir oss nemlig ikke bare innblikk i det omfattende grasrotarbeidet som ligger bak den norske rusreformen, den viser oss også hvorfor en slik reform er tvingende nødvendig.

Festivalgjest (Q&A): Kieran Kolle (regissør), Elisabeth Kleppe (produsent), Michelle Alexandra Muren Höjvi (medvirkende), Arild Knutsen (medvirkende), Kim Jørgen Arnetvedt (medvirkende)

VINDEN SNUR er vinneren av Ungdommens dokumentarpris – beste dokumentar i årets skoleprogram. Se filmen lørdag 17. oktober.

Regi

Kieran Kolle (Norge) Filmografi: GARDEN II (BIFF 2018), UTGÅTT PÅ DATO (BIFF 2017)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}