BIFF 2011

Vinterlys + Fjord

2011 • 0t 48m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vinterlys + Fjord
Regi
Skule Eriksen
Poetisk og vakkert om hav, fjell og fjord

VINTERLYS er en stemningsskildring fra Lofoten – fra lav høstsol til den spesielle mørketiden. Det sparsomme, men vakre lyset som faller på det arktiske landskapet er temaet i en poetisk film om hverdagslivet til menneskene som bor der. Med bølgebrus som bakgrunnsmusikk opplever vi et fascinerende kystlandskap via små detaljer og spektakulære bilder der land møter hav og himmel.

Nærøyfjorden kan slå pusten ut av enhver med sine bratte bergsider, utallige fossefall og rester av eldre gårdsbruk og støler. FJORD er et filmdikt om dette unike stedet – og en reise gjennom fire årstider. Lyset er sentralt også i denne filmen, hvor det skaper og konturer og fargespill i det dramatiske fjordlandskapet.

Regi

Skule Eriksen har jobbet som filmklipper i mange år, og har samtidig regissert egne kort- og dokumentarfilmer. FJORD har blant annet vunnet pris for beste dokumentar ved filmfestivalen Cinextur i Spania og for beste foto ved Envirofilm i Slovakia. I 2010 mottok Eriksen ærespris fra filmbransjen på Vestlandet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}