BIFF 2004

Visse barn

2004 • 1t 34m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Certi bambini
Regi
Andrea Frazzi & Antonio Frazzi

11 år gamle Rosario bor sammen med den syke bestemoren sin i en forstad til Napoli. Hver dag går han ut for å møte vennene sine, som er refleksjoner av det triste samfunnet som omgir dem: De røyker, drikker, stjeler og har seg med prostituerte. De har ingen begreper om rett og galt, for ingen har lært dem forskjellen. Rosarios tilværelse blir etter hvert delt mellom gjengen han henger med, og pleiehjemmet der han jobber som frivillig.

Regi-brødrene Frazzi har uttalt at deres mål med VISSE BARN er å skildre den tragiske hverdagen til barn i storbyen. I forstaden der Rosario bor, er det gatas lov som gjelder, og gruppetilhørigheten er avgjørende for å overleve. Da blir det likegyldig om denne gruppen vier seg til å hjelpe eller til å skade andre mennesker. Rosarios dilemma skildres ved hjelp av stadige tilbakeblikk til tre mennesker som har vært viktige for ham: En slem lærer, en snill lærer, og jenta han er forelsket i.

Regi

Tvillingbrødrene Andrea og Antonio Frazzi (1944) er født i Firenze, og har studert filosofi. Siden 1972 har begge jobbet med teater, hovedsakelig i Milano. De har også regissert serier og filmer for fjernsyn. I 1999 spillefilmdebuterte de med THE SKY WILL FALL. Filmen vant blant annet juryens spesialpris ved barnefilmfestivalen i Berlin. VISSE BARN vant hovedprisen ved filmfesten i Karlovy Vary i år.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}