BIFF 2006

Vitenskap om drømmer

2006 • 1t 47m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La science des rêves
Språk
Engelsk/ Fransk
Regi
Michel Gondry
Manus
Michel Gondry
Foto
Jean-Michel Bompoint
Produsent
Georges Bermann
En vittig, intrikat og leken romantisk komedie om hva som er drøm og hva som er virkelig

Historien starter inne i hovedpersonens fantasi og overlater til publikum å finne ut hvor mye av den påfølgende handlingen som foregår utenfor hans hjerne. Filmen leker med science fiction-sjangeren, og overlapper hva som er virkelig, og hva som er drøm. Filmen strømmer over av intrikate optiske illusjoner og er fylt til randen av det vittige visuelle fiksfakseri regissør Michel Gondry har gjort seg verdenskjent for.

Handlingen kretser rundt den fremadstormende og kreative artisten Stéphane som nettopp har flyttet til Paris. Han begynner i en lovende jobb hans mor har skaffet til veie, men blir snart skuffet når den viser seg å være like kreativ som å brette ut gamle papirfly. Stéphane forelsker seg raskt i nabojenta, etter at han ikke klarer å sjarmere venninnen i senk. I søvne leder han derimot sitt eget TV-program og snart dukker begge jentene opp og han fanges i et intrikat trekantdrama. VITENSKAP OM DRØMMER er en romantisk komedie langt utenom det vanlige og et fantastisk stup inn i en kreativ, men usikker ung manns fantasi.

Regi

Michel Gondry er født i Versailles i 1963. VITENSKAP OM DRØMMER er hans første film som både manusforfatter og regissør. Han har tidligere gjort seg bemerket for samarbeidet med manusforfatter Charlie Kaufman med filmene HUMAN NATURE (2001) og EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN (2004). Gondry startet sin karriere som musikkvideoregissør og regnes som en av de mest innflytelsesrike av sorten. Hans cv inkluderer blant annet videoer for Bjørk, The White Stripes, Daft Punk, Foo Fighters og mange mange flere.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}