2011 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vito
Regi
Jeffrey Schwarz
Mannen som visste hvor skapet skulle stå.

VITO forteller historien om den amerikanske homorettighetsforkjemperen, filmhistorikeren og forfatteren Vito Russo. Som aktivist og programleder for tv-programmet Our Time på den lokale kanalen WNYC-TV var Russo var en viktig del av homomiljøet i New York, men det var som historiker og forfatter at han for alvor skulle gjøre seg bemerket. I årevis arbeidet han utrettelig, og hovedsakelig uten lønn, med det som til slutt skulle bli den innflytelsesrike boken og foredragsserien The Celluloid Closet. Gjennom nennsomt gravearbeid tryllet Russo frem en lang historie om homofili i Hollywood – en historie som hadde ligget bortgjemt i nedstøvede arkiver, godt skjult under flere tiår med heteronormative tolkningstradisjoner.

VITO skildrer både hvordan Russo sørget for at historien om fremstillingen av seksualitet i amerikansk film måtte skrives om, og det faktum at han var en sentral skikkelse i New Yorks homomiljø i den turbulente tiden da verden ble tvunget til å forholde seg til AIDS og HIV. Regissør Jeffrey Schwarz har laget et intimt og fascinerende portrett der venner, kolleger og beundrere deler av sine minner.

Regi

Den amerikanske regissøren JEFFREY SCHWARZ grunnla i 2000 det prisvinnende underholdingproduksjonsselskapet Automat Pictures, som i tillegg til å spesialisere seg innen EPK og fjernsynsprogrammering har individuelle spillefilmproduksjoner. Han har produsert og regissert dokumentarfilmer som WRANGLER: ANATOMY OF AN ICON (2008) og SPINE TINGLER! THE WILLLIAM CASTLE STORY (2007), og lanserte i 2011 dokumentaren om den beundrede aktivisten og forfatteren Vito Russo.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}