2020 • 1t 52m • Tyskland / Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
spansk/engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Ai Weiwei
Foto
Ernesto Pardo, Carlos F. Rossini, Bruno Santamaría Razo, Ai Weiwei, Ma Yan
Produsent
Ai Weiwei
Ai Weiweis vakre og vonde skildring av Mexicos største forsvinningssak

26. september 2014 ble en gruppe studenter fra Ayotzinapa Rural Teachers' College i Mexico angrepet av politistyrker og andre maskerte menn da de var på vei gjennom byen Iguala. Seks mennesker ble drept og 43 studenter ble bortført, og siden har ingen hørt fra dem. Siden den gang har familiene til studentene levd i uvisshet, med ubesvarte spørsmål og store psykologiske og emosjonelle sår som følge av at saken aldri har blitt oppklart.

VIVOS handler om menneskene som har blitt frarøvet familiemedlemmer og nektet svar på hva som har skjedd og hvorfor. Gjennom åpenhjertige intervjuer gir dokumentaren et intimt og hjerteskjærende innblikk i livene til de direkte berørte familiene, samtidig som den tegner skremmende bilde av de krigslignende tilstandene i et Mexico hvor narkotikaøkonomien undergraver samfunnsinstitusjonene. Med filmer som HUMAN FLOW (BIFF 2017) og THE REST (BIFF 2019) har kunstneren Ai Weiwei etablert seg som en viktig dokumentarfilmskaper, og dette er nok en dagsaktuell og politisk film om de destruktive ringvirkningene av vestlig politikk.

Regi

Ai Weiwei (Kina) Filmer i utvalg: THE REST (BIFF 2019), HUMAN FLOW (BIFF 2017), AI WEIWEI'S APPEAL ¥15,220,910.50 (2014), STAY HOME (2013), SO SORRY (2012)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}