BIFF 2011

Vlast (Makt)

2010 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vlast (Power)
Regi
Cathryn Collins
Olje, makt og konspirasjoner i det postsovjetiske Russland

Da Sovjetunionen kollapset oppstod det et økonomisk, ideologisk og politisk vakuum; en lovløs tilstand hvor det var første mann til mølla og den sterkestes rett som gjaldt. De siste årene har vi sett hvordan maktbastionene som i disse årene ble bygget opp har befestet seg – og gått til angrep på hverandre. Og etter hvert som Vladimir Putins grep om makten i landet blir stadig fastere, synes han fast bestemt på eliminere alle som eventuelt kan true hans posisjon.

VLAST (MAKT) er historien om Mikhail Khodorkovskijs vekst og fall. Etter kommunistregimets fall opparbeidet Khodorkovskij seg raskt en svimlende formue som eier av oljeselskapet Yukos. I tillegg til å være en tilhenger av et åpent marked, var den nyrike oljemannen også en tilhenger av et åpent og mer demokratisk Russland. Og da Khodorkovskij i 2003 ble arrestert og siktet for svindel og skatteunndragelse, syntes det åpenbart at myndighetene hadde bakenforliggende motiver. VLAST er et dypdykk inn i denne materien, og en urovekkende undersøkelse av et samfunn som fortsatt balanserer på knivseggen mellom fordekt diktatur og strukturløs åpenhet.

Regi

Cathryn Collins er utdannet på Harvard og Columbia Business School og har fokus på filantropiske kulturelle prosjekt rundt i verden. VLAST (POWER) er hennes debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}