BIFF 2011

Vodka Factory

2010 • 1t 30m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vodkafabriken
Regi
Jerzy Sladkowski
Rock bottom on the rocks

Denne svenske produksjonen tar oss med til den russiske provinsen: livet er knallhardt, innbyggerne er slitne og alkoholisme, vold og utroskap er en sikker ingrediens i de fleste hjem. Unge Valya jobber på den lokale vodkafabrikken og bor hos sin mor sammen med sin 4 år gamle sønn, resultatet av et voldelig ekteskap hun helst vil fortrenge.

Valya drømmer om å forlate alt for et glamorøst liv som skuespiller i Moskva, en drøm uten selvinnsikt i sitt eget talent eller situasjon. Hun er en egoistisk svermer, som virker ute av stand til å se andres behov eller følelser. Gjennom hele filmen blir Valya konfrontert av menneskene rundt henne om virkelighetens realiteter, og vi blir vitne til en kollisjon mellom svevende drømmer og hard kynisme. VODKA FACORY er et sosialrealistisk drama med en dokumentarisk innsikt.

Regi

Jerzy Sladkowski (f. 1945 i Polen) studerte film og tv ved journalistskolen i Warszawa og jobbet for TVP i Polen, før han emigrerte til Sverige i 1982. Han har produsert og regissert over 40 dokumentarer, de fleste av dem for fjernsyn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}