BIFF 2018

Vulkan

2018 • 1t 46m • Ukraina / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Vulkan
Språk
engelsk/ukrainsk
Undertekster
engelsk
Regi
Roman Bondarchuk
Manus
Alla Tyutyunnik, Roman Bondarchuk, Dar'ya Averchenko
Foto
Vadim Ilkov
Produsent
Olena Yershova
Forsvunnet i Krim - og under demningen!

Lukas er en innleid tolk for OSSE-observatører på oppdrag i Sør-Ukraina. Når bilen de kjører havarerer, kommer han bort fra gruppen sin, og blir frastjålet penger, mobil og ID. Den gamle mannen Vova og hans vakre datter tilbyr hjelp, men bistanden kommer ikke uten vilkår. De involverer Lukas i en plan om å lete opp tyske soldatlik fra krigen med metalldetektor, for så å selge dem tilbake til slektningene i Tyskland, noe som fører til en rekke uforutsette komplikasjoner og voldelige klammerier.

VULKAN tar oss med til et område sør i Ukraina hvor flere landsbyer ligger under vann etter oppdemming. Bondartsjuk skulle egentlig lage en dokumentar om den russiske okkupasjonen av Krim, men etter et besøk hos konas driftige onkel bestemte han seg for i stedet å lage en spillefilm om måten denne og andre væpnede konflikter har bidratt til å forme den ukrainske folkesjelen. Resultatet er en kvass og merkelig film med mer enn et snev av svart humor, som illustrerer absurditetene man møter når man prøver å holde hodet over vannet i et samfunn som er i fullstendig oppløsning.

Regi

Roman Bondartsjuk (Ukraina, 1982) Filmografi: UKRAINIAN SHERIFFS (2015), DIXIELAND (2015) EUROMAIDAN. ROUGH CUT (2014). VOLCANO er hans spillefilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}