2008 • 2t 09m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
W.
Språk
Engelsk
Regi
Oliver Stone
Manus
Stanley Weiser
Foto
Phedon Papamichael
Produsent
Moritz Borman og Bill Block
Stjerneskuddet Josh Brolin spiller George W. Bush i filmen om veien fra fyll til Det hvite hus

Oliver Stone har regissert filmen om rikmannssønnen som levde et liv med piker, vin og sang, men ble strammet opp av sin far, presidenten, og endte opp med å ta over som den mektigste statslederen i verden. Stone har skapt et ytterst ærlig og sannferdig portrett av presidenten som nå har endt opp med å bli den minst populære presidenten siden Richard Nixon. W er til en viss grad skåret over samme lest som Stones egen NIXON (1995) og Stephen Frears' THE QUEEN (2006). Både alkoholisme, familiekonflikter og religiøsitet skildres nakent.

Motstandere og tilhengere av den avtroppende presidenten vil alle få seg noen overraskelser. Stones krigsmotstand er viden kjent, men her har Stone sydd sammen en balansert og engasjerende film med en rekke sterke navn på rollelisten. James Cromwell, Ellen Burstyn, og ikke minst Richard Dreyfuss som Dick Cheney, er alle solide navn i sentrale roller. Thandie Newton som Condolezza Rice er også spenstig. Kanskje det var like greit at erkeamerikanske Brolin måtte steppe inn som Bush for førstevalget, den striglede waliseren Christian Bale.

Regi

Oliver Stone (f. 1946) hoppet i sin tid av studiene ved Yale for å verve seg til Vietnamkrigen. Dette viste seg å være skjebnesvangert. Stone mottok en Bronsestjerne og en Purple Heart for sine utmerkelser, og erfaringene hans fra krigen satte sine tydelige spor på noen av hans fremtidige filmer som PLATOON (1986) og BORN ON THE FOURTH OF JULY (1989). Stone har en rekke kommersielle suksesser bak seg, blant dem SALVADOR (1986) med oscarnominerte James Woods, WALL STREET (1987), THE DOORS (1991), JFK (1991) og NATURAL BORN KILLERS (1994). Den enormt produktive regissøren har også skrevet flere filmmanus, blant annet CONAN THE BARBARIAN (1982) og SCARFACE (1983). For filmer han har regissert har han mottatt enogtredve oscarnominasjoner og vunnet tre.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}