BIFF 2011

Wadans verden

2011 • 1t 40m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wadans Welt
Regi
Dieter Schumann
Vakkert og vemodig om arbeideres verdighet og verftsindustriens møte med finanskrisen

I den nordtyske byen Wismar har verftsindustrien født generasjoner av verftsarbeidere. Sveisere ved byens store skipsverft møter en ny hverdag når finanskrisen slår inn i 2008. Nyrike russiske eiere lover gull og grønne skoger, men på gulvet er det en tøff hverdag. WADANS VERDEN handler om yrkesstolthet, verdighet og arbeidsfellesskap, og setter søkelyset på utfordringer i dagens europeiske industri. Fagforeningene har store utfordringer i en globalisert liberal økonomi der verftet er et papirfly i fart mellom finansmenn.

Arbeiderne møter investorer og politikeres høytflyvende lovnader med sunn skepsis og eksistensielle betraktninger. Nære portretter viser arbeidere med stor kompetanse som er veldig bevisste på arven i sitt yrke, og deres egen historiske og samfunnsøkonomiske rolle. Estetikken er sikret av prisvinnende kameraarbeid – bildene av de storslagne skipene er majestetiske, og atmosfæren i intervjuene blir nær og intens, uten å være påtrengende.

Regi

Etter noen år til sjøs studerte Dieter Schumann regi på HFF Potsdam. Han har regissert for film og TV, samt bygget filmfinansieringsinstitusjoner, i flere tiår. Siden 2002 har han jobbet som uavhengig skribent, filmskaper og produsent. Hans siste film, DIE FRAUEN GOTTES – DIE LETZTEN DIAKONISSEN VON MECKLENBURG (2008), handler om aldrende nonner som jobber ved sykehus i Schumanns hjemby Mecklenburg. Med WADANS VERDEN har han vunnet en rekke priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}