BIFF 2010

Waiting for Superman

2010 • 1t 42m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Waiting for Superman
Regi
David Guggenheim
Barna er fremtiden. Seriøst.

USA har flere høyt rangerte utdanningsinstitusjoner enn noe annet land i verden. Problemet er bare at disse skolene, universitetene og collegene er private institusjoner som vet å ta seg klekkelig betalt for den kvaliteten de leverer. Den gjennomsnittlige amerikaner har ikke noe håp om å sende barna sine til prestisjeskolene, og tilhører man den nedre del av inntektsskalaen, bør man være fornøyd bare man har en skole å sende barna sine til i det hele tatt.

WAITING FOR SUPERMAN er en bekymret dokumentarfilm som retter et kritisk søkelys mot det sviktende offentlige utdanningssystemet i USA. Regissør Davis Guggenheim tar oss med bak tallene og viser oss individene som utgjør den urovekkende statistikken som viser at amerikanere scorer stadig lavere på alt – bortsett fra selvtillit. Hvorfor reagerer ikke myndighetene når undersøkelse på undersøkelse viser at amerikanere blir stadig dårligere til å lese? Og hva kan de ubemidlede gjøre for å sikre sine barn en dugelig utdannelse?

Regi

Amerikanske Davis Guggenheim har en 27 år lang karriere bak seg som fjernsynsregissør, og har blant annet arbeidet på populære og anerkjente TV-serier som "NYPD Blue", "Akutten", "24", "The Shield", "Deadwood" og "Melrose Place". I tillegg har han regissert spillefilmen GRACIE (2007) og en rekke kortfilmer. I 2006 fikk han et gjennombrudd som regissøren bak Al Gores Oscar-belønnede EN UBEHAGELIG SANNHET, og i 2008 fulgte han opp med dokumentaren A MOTHER'S PROMISE om Barack Obama.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}