BIFF 2013

Wakolda (Den tyske legen)

2013 • 1t 33m • Argentina / Frankrike / Norge / Spania

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wakolda
Språk
Spansk
Undertekster
Engelsk
Regi
Lucía Puenzo
Manus
Lucía Puenzo
Foto
Nicolás Puenzo
Produsent
Lucía Puenzo, Gudny Hummelvoll, Nicolas Batlle, Stan Jakubowicz, Axel Kuschevatzsky, Josè Marì Morales, Fabienne Vonier
Dødsengelen i rommet ovenpå

Stedet er Argentina og året er 1960. Ved en tilfeldighet blir den tyske doktor Helmut Gregor oppmerksom på lille blonde Lillith mens hun leker på stranden. Doktoren fatter en helt spesiell interesse for den unge jenta som han omtaler som «et perfekt eksemplar». Gregor tar inn på hotellet Lilliths foreldre driver, og blir etter hvert familiens venn og lege. Men når det kommer for en dag at doktorens virkelige navn er Josef Mengele, snus livene deres på hodet.

Med finansiering fra Film fra sør og Utenriksdepartementets samarbeidsprosjekt Sørfond, var WAKOLDA det nærmeste vi kom en norsk film i Cannes i år. Filmen er imidlertid umiskjennelig argentinsk i tematikk såvel som i de vakre landskapstablåene: Det er et kjent faktum at mange av nazistene som greide å flykte fra de allierte styrkene bosatte seg i Sør-Amerika, og en stor del av dem levde sine siste dager i Argentina. I WAKOLDA bruker Lucía Puenzo denne dunkle epoken i argentinsk historie som utgangspunkt for et gripende og vakkert fotografert drama fylt av snikende uhygge.

Regi

LUCÍA PUENZO er født i Buenos Aires og har skaffet seg et solid ry som både forfatter og regissør. Den første filmen hennes, XXY, vant kritikerprisen i Cannes i 2007, samt en rekke andre internasjonale priser. Hennes tredje film, Wakolda, ble i år vist som en del av Un Certain Regard programmet ved filmfestivalen i Cannes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}