BIFF 2006

Wal-Mart: The High Cost of Low Price

2005 • 1t 35m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wal-Mart: The High Cost of Low Price
Regi
Robert Greenwald
En kritisk dokumentar om butikkkjeden Wal-Marts forkastelige personalpolitikk

WAL-MART: THE HIGH COST OF LOW PRICE fokuserer på noen av de tragiske skjebnene i kjølvannet av verdens største arbeidsgiver: butikk-kjeden Wal-Mart. Regissør Robert Greenwald har valgt å forme sin kritikk av giganten gjennom å la enkeltpersoner komme til orde: ansatte, livredde for å stå frem med sine historier om arbeidsgiverens makt og maktmisbruk, beboere som slåss for å forhindre kjeden i å etablere seg i nabolaget, kunder som har blitt antastet på Wal-Marts område og eiere av små bedrifter som må legge ned når Wal-Mart åpner sine enorme dører inn mot sine billige varer. Kritikken går på lav lønn, dårlige helseordninger og slett arbeidsmiljø, den går på misbruk av offentlige midler, usolidaritet og elendig miljøbevissthet.

Regissør Greenwald har gitt Wal-Mart mulighet til å gi sitt syn på saken, men bedriften forholder seg taus. Greenwald har likevel sine triks for å få ledelsen i tale. WAL-MART: THE HIGH COST OF LOW PRICE er en sterk kritikk av butikkgigantens virksomhet, og en skrekkens påminner om hvor mye makt en bedrift kan få.

Regi

Robert Greenwald (f. 1945) har produsert dokumentartrilogien UNPRECEDENTED: THE 2000 PRESIDENTAL ELECTION (02), regissert av Richard Ray Perez og Joan Sekler; UNCOVERED: THE IRAQ WAR (03), regissert av Greeenwald selv, og UNCONSTITUTIONAL (04), regissert av Nonny de la Pena, om hvordan amerikanske borgere har mistet flere viktige rettigheter i tiden etter terrorhandlingene 11. september 2001. Greenwald har også regissert dokumentaren OUTFOXED (04) som vant ungdommens dokumentarpris under BIFF 2004. I tillegg til sitt arbeid med dokumentargenren har Greenwald produsert og/eller regissert mer enn 50 tv-filmer, miniserier og spillefilmer. Hans siste film er IRAQ FOR SALE: THE WAR PROFITEERS som også vises på BIFF.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}