BIFF 2008

War Child

2008 • 1t 32m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
War Child
Regi
Christian Karim Chrobog
Hiphopstjernen Emmanuel Jal vender tilbake til Sudan hvor han ble tvunget til å være barnesoldat

I dag er Emmanuel Jal en internasjonalt anerkjent rapper og hiphopartist. For 20 år siden var han barnesoldat i Sudan. I dokumentarfilmen WAR CHILD drar han tilbake til Sudan, og tar samtidig publikum med på en reise gjennom en barndom preget av krig, traumer og konstant konflikt. Eller som Jal sier det selv: "Jeg hadde ingen barndom. I mine fem år som barnesoldat, var det eneste som sto i hodet på meg å drepe så mange muslimer som mulig".

Hvor sjokkerende Emmanuel Jals historie enn er, er den ikke unik. Hundretusener – om ikke millioner – av afrikanske barn har lidd lignende skjebner, og praksisen pågår den dag i dag. I WAR CHILD setter regissør Christian Karim Chrobog Jals utrolige og nærmest eventyrlige suksess som artist, opp mot den skjebnen som blir barnesoldater flest til del. Dette er en film som vil opprøre og engasjere – den har et enormt trøkk og treffer som en knyttneve.

Regi

Christian Karim Chrobog har tidligere jobbet på pressekontoret til Time Warner og er en av grunnleggerne av de to selskapene 18th Street Films og Tangier Pictures hvor han til daglig jobber som regissør og produsent. WAR CHILD er hans første film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}