BIFF 2004

Warriors of Heaven and Earth

2004 • 1t 59m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tian di ying xiong
Regi
He Ping

WARRIORS OF HEAVEN AND EARTH utspiller seg i Kina rundt år 700. Etter å ha nektet å adlyde ordre om å drepe krigsfanger, har Li Zai blitt lovløs. Soldaten Lai Xi lengter hjem til Japan, og blir lovet å få reise hvis han fullfører et siste oppdrag - å finne og drepe den rømte desertøren. Li Zai har imidlertid allerede problemer. Han står i takknemlighetsgjeld til et følge bestående av en hemmelighetsfull buddhistisk munk og en soldat, og blir jaget av en horde tyrkiske røvere.

WARRIORS OF HEAVEN AND EARTH er et sammensurium av stilarter og stemninger. Filmen blander storslått patos med humor, og man får assosiasjoner til Sergio Leones spagettiwesterner, INDIANA JONES OG DET SISTE KORSTOG (1989) og RINGENES HERRE-trilogien underveis. He Pings krigsdrama er tross den vestlige innflytelsen først og fremst kinesisk, med flotte sverdscener, gylne kostymer og tradisjonell kinesisk musikk, og er innspilt i Gobi-ørkenen i den nordvestlige Xinyang-provinsen. WARRIORS OF HEAVEN AND EARTH er tidvis merkelig, ofte imponerende, og alltid svært underholdende.

Regi

He Ping (f. 1957) har steg for steg jobbet seg opp innen filmindustrien. Hans regidebut var i 1991, med SWORDSMAN IN DOUBLE FLAG. Med sin neste film RED FIRECRACKER, GREEN FIRECRACER (1994) ble han anerkjent internasjonalt, og fikk blant annet hederlig omtale ved filmfestivalen i San Sebastian. He Ping har også produsert flere filmer, for eksempel BIG SHOTS FUNERAL (2001)(BIFF 2002). Hans neste film som regissør, MOUNTAIN PATROL, er ventet i 2005.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}