BIFF 2010

Waste Land

2010 • 1t 30m • Brasil / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Waste Land
Regi
Lucy Walker & João Jardim & Karen Harley
"Øyeblikket når en ting forvandles til noe annet er det aller vakreste øyeblikket" - Vik Muniz

Denne fascinerende filmen følger den berømte brasilianske kunstneren Vik Muniz i hans forevigelse av folk som arbeider på den største søppelfyllingen i verden, Jardim Gramacho, i utkanten av Rio de Janeiro. Her fotograferer han "catadorene" som plukker og sorterer resirkulerbart avfall. Han setter dem inn i symbolladete situasjoner i bildene – som senere blir gjort om til enorme collager i samarbeid med arbeiderne og ved hjelp av materialene fra dynga. Håpet er å nå ut til kunstverdenen og selge bildene slik at inntektene kan føres tilbake til avfallssortererne selv.

WASTE LAND vant publikumsprisen både i Sundance og Berlin, og er noe av det mest oppløftende vi viser på programmet i år. Lucy Walker har sammen med sine medregissører fulgt Muniz i hans arbeid over en treårsperiode. Resultatet er intet mindre enn forbløffende og enestående.

Regi

Lucy Walker fra London begynte å regissere teater i tenårene og har studert film ved New York University. Senere har hun gjort seg bemerket som dokumentarfilmskaper med DEVIL’S PLAYGROUND (2002), BLINDSIGHT (2006) og COUNTDOWN TO ZERO (2010). WASTE LAND er den første filmen som har vunnet publikumsprisen både på Sundance og i Berlin. Filmen har også vunnet en rekke priser på andre festivaler. João Jardim og Karen Harley er medprodusenter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}