BIFF 2017

Water & Power

2016 • 1t 27m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Water & Power: A California Heist
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Marina Zenovich
Foto
Samuel Painter, Thorsten Thielow
Produsent
Ted Gesing
En kritisk dokumentar om en menneskeskapt naturkatastrofe

Etter årevis med tørke i California – delstaten som lenge har vært USAs matfat og drømmefabrikk – har regnet nylig lettet nøden. Men er det egentlig mangel på vann? Eller er problemet at en håndfull rike mennesker kontrollerer vannressursene i hele den enorme staten?

WATER & POWER: A CALIFORNIA HEIST viser hvordan noen få individer styrer 39 millioner menneskers tilgang på vann, og hvilke konsekvenser dette får for befolkningen når ingen av disse er demokratisk valgt. Vann er den mest verdifulle ressursen vi har, så hva skjer når den tar slutt? California er den femte største matprodusenten i verden, og delstaten er helt avhengig av vann for å kunne levere halvparten av USAs landbruksvarer. Denne filmen dykker ned i den komplekse virkeligheten rundt rettighetene og eierskapet til vann, som er en ressurs vi både tar for gitt og ofte er lykkelig uvitende om hvordan fordeles i praksis. WATER & POWER er en kritisk dokumentar om et tema som bare vil bli mer aktuelt over hele verden i årene som kommer.

Regi

Marina Zenovich (USA) Filmografi i utvalg: RICHARD PRYOR: OMIT THE LOGIC (2013), ROMAN POLANSKI: ODD MAN OUT (2012), ROMAN POLANSKI: WANTED AND DESIRED (BIFF 2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}