BIFF 2014

We Come As Friends

2014 • 1t 50m • Frankrike / Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
We Come As Friends
Språk
engelsk, kinesisk, arabisk, madi, toposa
Undertekster
Engelsk
Regi
Hubert Sauper
Manus
Hubert Sauper
Foto
Hubert Sauper, Barney Broomfiled
Produsent
Hubert Sauper, Gabriele Kranzelbinder
En halsbrekkende reise gjennom himmel og helvete i Sudan

Det er ikke for ingenting at Hubert Sauper mottok prisen for «cinematic bravery» av Sundance-juryen for sin nye film. I de urolige tidene i 2011, mens Sudan gjennomgår en politisk splittelse som ender med Sør-Sudans løsrivelse, seiler en skjør maskin innover landets himmel. Vel vitende om at han ikke vil få tilgang til områdene med sterkest militær kontroll via bakken, skaper Sauper på klassisk Petter Smart-vis sin egen inngangsbillett i form av et hjemmelaget fly av tinn og lerret. Dermed kan den utrolige odysseen starte.

WE COME AS FRIENDS tar oss med til en kontrastfylt virkelighet, og byr på møter med både FN-soldater, kinesiske oljearbeidere, sudanske krigsherrer og amerikanske evangelister samt alminnelige sudanere. Alle med hver sine oppgaver, overbevisninger, utfordringer og drømmer som sjelden kan kalles direkte forenlige, og som ikke gir grobunn for snarlig fred. Dette unike vågestykket av en dokumentarfilm gir publikum et eventyrlig og surrealistisk bilde av et land som har vært offer for globalisering, krig og kolonialisme.

 

Møt filmskaper Hubert Sauper under alle visningene på BIFF!

 

Mandag 29. september blir det samtale på Chagall om Norges engasjement i Sør-Sudan. Gratis og åpent for alle.

Regi

Hubert Sauper (Østerrike, 1966) Filmer i utvalg: DARWIN'S NIGHTMARE (2004), ALONE WITH OUR STORIES (2000), KISINGANI DIARY/FAR FROM RWANDA (1998)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}