I WE STEAL SECRETS ser den alltid produktive Alex Gibney nær..." /> I WE STEAL SECRETS ser den alltid produktive Alex Gibney nær..."/> I WE STEAL SECRETS ser den alltid produktive Alex Gibney nær...">
BIFF 2013

We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks

2013 • 2t 10m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Alex Gibney
Manus
Alex Gibney
Foto
Maryse Alberti
Produsent
Blair Foster, Jemima Khan
Hvem kontrollerer informasjonen i det 21. århundre?

Da Internett for alvor begynte å blomstre på 90-tallet var det til tonene av teknologioptimistiske visjoner om en ny tidsalder hvor de gamle maktstrukturene sakte ville demonteres til fordel for et altomfattende direktedemokrati. Etter halvannet tiår med vedvarende kommentarfeltspsykose og institusjonalisert oversharing på sosiale medier har denne optimismen blitt noe dempet, men samtidig er det åpenbart at teknologien har gjort noe med de etablerte informasjonsmonopolene. WikiLeaks er det beste eksempelet på dette: Takket være en rekke sentralt plasserte varslere har organisasjonen gang på gang definert den internasjonale politiske agendaen.

I WE STEAL SECRETS ser den alltid produktive Alex Gibney nærmere på WikiLeaks, Julian Assange, Bradley (nå Chelsea) Manning og den verden av hemmeligheter som myndigheter og sikkerhetsorganisasjoner er livredde for at det brede lag av befolkningen skal få innsyn i. Vi vet at storebror ser oss, men hva skjer når folket begynner å spionere tilbake?

Regi

ALEX GIBNEY har regissert og produsert en rekke filmer i over 30 år. Han vant i 2007 Oscar for beste dokumentarfilm med filmen TAXI TO THE DARK SIDE.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}