BIFF 2016

Weiner

2016 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Weiner
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Elyse Steinberg, Josh Kriegman
Manus
Eli Despres, Elyse Steinberg, Josh Kriegman
Foto
Josh Kriegman
Produsent
Elyse Steinberg, Josh Kriegman, Elizabeth Delaune Warren, Sean McGing
Is that a WEINER in your pocket?

Alt så ut til å gå på skinner for Anthony Weiner: Han var ansett som en stigende stjerne i amerikansk politikk, utmerket seg som demokratisk kongressmedlem, og hans tilsvarende briljante politikerkone Huma Abedin ventet deres første barn. Da en rekke pinlige bevis på at han hadde brukt fritiden sin på såkalt «sexting» så dagens lys, var skandalen imidlertid et faktum, og Weiners politiske karriere raknet fullstendig. To år etter han trakk seg tilbake fra offentligheten bestemmer den ukuelige optimisten seg like fullt for å stille til valg som ordfører i New York, og i denne dokumentaren får vi følge hans strabasiøse ferd mot en ny sjanse i politikken.

Da regissørene Elyse Steinberg og Josh Kriegman bestemte seg for å lage film om den omstridte politikeren kan de neppe ha ant hvilken gyllen mulighet de hadde ramlet over. Weiners skandaløse framferd var på ingen måte et avsluttet kapittel, og i denne underholdende og forbløffende dokumentaren følger vi en valgkamp som går både «Veep» og Donald Trump en høy gang.

 

Kommunikasjonsforeningen HSF holder en debatt på Chagall onsdag 21. september kl 19:00, i tilknytning til visningen samme dag kl 17:00. Se Facebook-event.

Regi

Elyse Steinberg (USA, 1979) og Josh Kriegman (USA) WEINER er Steinberg og Kriegmans første helaftens dokumentarfilm sammen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}