BIFF 2020

Welcome to Chechnya

2020 • 1t 47m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Welcome to Chechnya
Språk
tsjetsjensk/engelsk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
David France
Manus
David France, Tyler H. Walk
Foto
Askold Kurov, Derek Wiesehahn
Et rystende innblikk i Tsjetsjenias krig mot homofili

Det finnes land som har et inhumant, irrasjonelt og barbarisk syn på homofili – og så har man Tsjetsjenia. Siden 2017 har den russiske republikken anholdt, torturert og henrettet mennesker med LHBT-legning. Russiske myndigheter gjør ingenting, og det internasjonale samfunnet er frustrerende stille. Dermed er det opp til vanlige borgere å forhindre disse grove menneskerettighetsovergrepene, og i den nervepirrende dokumentaren WELCOME TO CHECHNYA følger vi en gruppe aktivister som setter sine egne liv på spill for å redde homofile ut av Tsjetsjenia.

Dette er en brutal og rystende dokumentar som skildrer en virkelighet som nærmest er for dyster og farlig til å være sann. Regissør David France (HOW TO SURVIVE A PLAGUE, BIFF 2012) måtte utgi seg for å være turist mens han filmet i Russland, og hovedpersonene er anonymisert ved hjelp av digital «deep fake»-teknologi, som forsterker følelsen av å befinne seg i en parallell marerittdimensjon. WELCOME TO CHECHNYA er en av årets sterkeste dokumentarer, og en påminnelse om at kampen for homofiles rettigheter på ingen måte er over.

WELCOME TO CHECHNYA er vinneren av Checkpointsprisen, vårt konkurranseprogram for menneskerettighetsdokumentarer. Se filmen på vinnerfilmvisning søndag 18. oktober.

Regi

David France (USA) Filmografi: MARSHA P. JOHNSON: HENNES DØD OG LIV (2017), HOW TO SURVIVE A PLAGUE (BIFF 2012)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}