BIFF 2015

Welcome to Leith

2015 • 1t 25m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Welcome to Leith
Språk
engelsk
Regi
Michael Beach Nichols, Christopher K. Walker
Manus
Michael Beach Nichols, Christopher K. Walker
Foto
Michael Beach Nichols
Produsent
Joey Carey, Jenner Furst, Michael Beach Nichols, Christopher K. Walker, Joshua Woltermann
Noen ganger er det all white

Hvordan reagerer en ørliten landsby i North Dakota når nynazister ankommer med planer om å skape et arisk samfunn? Aryan Nation, National Socialist Movement, Caucasian Persuasion viser at det ikke bare er kjære barn som har mange navn. Slike såkalte white supremacy-grupper er under konstant overvåkning av amerikanske styresmakter, men det å hanskes med enkeltindivider som - angivelig - ikke bryter loven, er likevel en utfordring for lokalmiljøet. Innbyggerne i Leith føler seg truet av den eksentriske Craig Cobb og hans medsammensvorne. Begge parter er villige til å gå langt for å forsvare sine rettigheter, men hvem har retten på sin side?

WELCOME TO LEITH både skremmer og fascinerer med sin skildring av voksne mennesker som ønsker å videreføre en ideologi de fleste av oss trodde lå begravet på historiens skraphaug. Men til tross for kalde gufs fra nazitiden tegner dokumentaren samtidig et oppløftende bilde av vanlige amerikanere som vil leve i fred og fordragelighet uansett hudfarge.

Regi

Michael Beach Nichols (USA), Christopher K. Walker (USA) Nichols' filmografi: FLEX IS KINGS (2013), THE MAN BEHIND THE CURTAIN (2010). WELCOME TO LEITH er Walkers debut som dokumentarregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}