BIFF 2018

Welcome to Sodom

2018 • 1t 32m • Ghana / Østerrike

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Christian Krönes, Florian Weigensamer
Manus
Roland Schrotthofer, Florian Weigensamer
Foto
Christian Kermer
Produsent
Christian Krönes, Roland Schrotthofer
Den mest sjokkerende og forbløffende filmen du noensinne har sett om resirkulering

På den gigantiske søppelfyllingen Agbogbloshie nær Ghanas hovedstad Accra, tjener seks tusen menn, kvinner og barn til livets opphold omgitt av tonnevis av brennende elektronisk avfall. Dette er endestasjonen for Vestens tv-apparater, datamaskiner, mobiltelefoner og andre tekniske duppeditter, og mens giftig røyk fyller himmelen, plukkes gjenstandene fra hverandre og reduseres til sine grunnleggende bestanddeler – som kopper og aluminium – som deretter selges videre for å tre inn i kretsløpet på nytt.

I den visuelt forbløffende WELCOME TO SODOM får vi et uforglemmelig møte med arbeiderne på denne endeløse sletten hvor brannene aldri slukner og avfallet aldri slutter å strømme inn. Med sine egne ord og sanger forteller de sine personlige historier om hvordan de endte opp i Agbogbloshie, og hvordan de tjener penger på det resten av verden har definert som verdiløst. Dette er en forbløffende dokumentar som skildrer konsekvensene av vår tids ukontrollerbare teknologiavhengighet ved hjelp av bilder og menneskeskjebner du knapt trodde var mulig.

WELCOME TO SODOM er i vår hovedkonkurranse for internasjonal dokumentarfilm, Documentaire Extraordinaire.

Regi

Christian Krönes (Østerrike, 1961), Florian Weigensamer (Østerrike, 1973) Felles filmografi: A GERMAN LIFE (BIFF 2016), GOLA ZAREEN (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}