BIFF 2012

Welcome to the Machine

2012 • 1t 25m • USA / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Welcome to the Machine
Regi
Avi Weider
Du er allerede en cyborg.

Frykten for at teknologien en dag vil ta overhånd og frarøve menneskene kontrollen over deres liv  har eksistert siden før den industrielle revolusjonen. I WELCOME TO THE MACHINE møter vi en rekke mennesker som ser på sammensmeltningen mellom mennesker og teknologi som en videreføring av den menneskelige utviklingen, og som tålmodig forklarer deg at du allerede praktisk talt er en cyborg.

Dokumentaren presenterer en voldsom tro på den moderne teknologiens frelsende kraft – for ikke å si dens ”naturlighet”. Så overbevist er filmskaperne og deres intervjuobjekter om veien videre at de overlater jobben med å argumentere for teknologisk måtehold til den fengslede Ted Kaczynski, bedre kjent som Unabomberen. Men det at filmen unnlater å balansere sine postulater med de sedvanlige drøvtygde innvendingene gjør den desto mer provoserende og tankevekkende. For i en verden hvor uendelig komplekse algoritmer allerede styrer store deler av livene våre, er ikke teknologisk utvikling noe man ganske enkelt kan være ”for” eller ”imot”.

Regi

AVI WEIDER begynte å lage filmer allerede på videregående. Selv om han studerte filmteori, -historie og –kritikk, er den praktiske delen ved filmskapingen selvlært. I 1998 debuterte han med kortfilmen I REMEMBER under Sundance filmfestival. Etter en periode i Loop Filmworks var fokuset atter tilbake på filmskaping, hvilket resulterte i ZEROES AND ONES og WELCOME TO THE MACHINE.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}