BIFF 2012

We're Not Broke

2012 • 1t 21m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
We're Not Broke
Regi
Victoria Bruce & Karin Hayes
Den store skattejakten.

Hvordan har det seg at store bedrifter som Apple, Coca-Cola, Google og Bank of America betaler småpenger eller ingenting i skatt når mannen og kvinnen i gata må ut med en tredjedel av sin lønn for å bidra til samfunnet? Bankkonto på Bermuda, sa du? Uansett hvor utrolig det kan høres ut, så skal man ikke grave dypt for faktisk å få dette bekreftet. Kanskje ikke så rart at grupper som ”Make them pay” og ”US Uncut” da kommer på banen. WE’RE NOT BROKE følger initiativtakerne på deres mønstring over hele USA. De får plenty med støtte fra professorer, politikere, journalister og statistikere.

Man skal kanskje være forsiktig med å overføre disse tendensene til å gjelde norske forhold, men alle kan ha godt av å bli minnet på prinsippet om skattebetaling, uansett hvor på den politiske skalaen man befinner seg. Måten storbedriftene spytter enorme summer inn i valgkamper er mildt sagt betenkelig. Dokumentaren setter det hele i et historisk perspektiv som viser hvordan grekernes idé om skatt var starten på demokratiet – det hele har blitt snudd kraftig på hodet, kan man dessverre trygt si. WE’RE NOT BROKE er en av de filmene som provoserer fordi budskapet er så opp i dagen.

Regi

KARIN HAYES og VICTORIA BRUCE har sammen regissert en rekke dokumentarer for PBS, National Geographic Channel, Travel Channel og Discovery Channel som blant annet HELD HOSTAGE IN COLOMBIA(2003) og THE KIDNAPPING OF INGRID BETANCOURT (2004). Sistnemnte fikk de duPont-Columbia University-prisen for “excellence in broadcast journalism”. De har også sammen skrevet boken Hostage Nation: Colombia’s guerilla army and the failed war on drugs (2010).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}