BIFF 2012

West Of Memphis

2012 • 2t 27m • New Zealand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
West of Memphis
Regi
Amy Berg
Historien om et justismord.

En maidag i 1993 ble hele USA rystet av de brutale drapene på tre åtte år gamle gutter i West Memphis, Arkansas. Året etter ble de antatte gjerningsmennene pågrepet: de såkalte West Memphis Three var tre tenåringer på mellom 15 og 17 år, som ble beskyldt for å ha begått drapene som del av et satanistisk ritual, og ble dømt til livsvarig fengsel og dødsstraff.

Drapssaken i West Memphis og den påfølgende dommen har allerede blitt gransket i den kritiske HBO-dokumentarserien, Paradise Lost (1996, 2000, 2011), og WEST OF MEMPHIS tar slik opp tråden der den siste filmen slapp. Etter at de tre siktede ble løslatt fra fengsel i 2011 har nye ledetråder og bevismateriale dukket opp, og mer enn noe annet synes dette å bevise at i ytterste instans er dette en av de mer hårreisende amerikanske justismordsakene i nyere tid, hvor tre uskyldige ungdommer ble fratatt atten år av sine liv.

Regi

AMY BERG er en amerikansk filmskaper, som er best kjent for sin Oscar-nominerte dokumentar om de seksuelle overgrepene innenfor den katolske kirke, DELIVER US FROM EVIL fra 2006. Neste år er hun igjen aktuell med valgkamp-dokumentaren THIS IS AMERICA, og hun har også begynt arbeidet med sin første fiksjonsfilm, kriminaldramaet EVERY SECRET THING.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}