BIFF 2014

What We Do in the Shadows

2014 • 1t 26m • New Zealand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
What We Do in the Shadows
Språk
Engelsk
Undertekster
Uten
Regi
Jemaine Clement, Taika Waititi
Foto
Richard Bluck, D.J. Stipsen
Sollyset tar livet av dem, rampelyset gjør dem bare sterkere

I det nye årtusenet har både film- og tv-bransjen produsert vampyrhistorier med en iherdighet og et volum som burde tilsi at alle variasjoner over dette i utgangspunktet relativt snevre temaet etter hvert er gjort. Men dengang ei: WHAT WE DO IN THE SHADOWS viser at det er mye humor å hente i vampyrsjangerens mange og innviklede regler, ikke minst dersom man går i dybden på de newzealandske mytene.

Filmen er lagt opp som en mellomting av en realityserie og en episode av «Cribs», og tar oss med inn i et vampyrkollektiv i New Zealands hovedstad Wellington. Her møter vi Viago, Vlad, Petyr og Deacon som alle bærer preg av den historiske epoken da de ble bitt av vampyrbasillen. Ved siden av alle de komplekse og omstendelige utfordringene som følger med et liv som vampyr, innebærer dette at de fire har nok av samlivsproblemer å befatte seg med. Med «Flight of the Conchords»-skaper Jermaine Clement i en av hovedrollene, er WHAT WE DO IN THE SHADOWS en av de aller morsomste vampyrfilmene som noensinne er laget.

Regi

Jemaine Clement (New Zealand, 1974) WHAT WE DO IN THE SHADOWS er hans debut som spillefilmregissør. Taika Waititi (New Zealand, 1975) BOY (2010), EAGLE VS SHARK (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}