BIFF 2017

What We Started

2017 • 1t 34m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
What We Started
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Bert Marcus, Cyrus Saidi
Manus
Bert Marcus, Cyrus Saidi
Foto
Will Dearborn
Produsent
Cassandra Hamar, Bert Marcus, Cyrus Saidi
Untz, untz, untz

Carl Cox, David Guetta, Paul Oakenfold, Pete Tong og Louis Vega er bare noen av de anerkjente dj-ene vi møter i denne grundige dokumentarfilmen om den elektroniske dansemusikkens historie. I likhet med populærmusikken for øvrig er denne sjangeren inne i en periode hvor spillereglene er i endring, og hvor publikum finner nye måter å oppleve og betale for musikk på. Og selv om dj-er stadig oftere er headlinere på festivaler og stadionkonserter verden over, ser man også at flere kjente klubber og konsepter legges ned.

I WHAT WE STARTED ser regissørene Bert Marcus og Cyrus Saidi tilbake på legendariske nachspielopptredener i Detroit og hemmelige rave parties på den britiske landsbygda på 80- og 90-tallet, og intervjuer veteranene som har vært med helt siden den gang. Er det i disse idealistiske grasrotbevegelsene eller hos verdensberømte stjerne-dj-er som det unge nederlandske stjerneskuddet Martin Garrix at vi finner nøkkelen til EDM-sjangerens fremtid?

Regi

Bert Marcus (USA), Cyrus Saidi (USA) Marcus' filmografi: CHAMPS (2014). WHAT WE STARTED er Saidis første helaftens dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}