BIFF 2017

...When You Look Away

2017 • 1t 24m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
...når du kigger væk
Språk
dansk
Undertekster
engelsk
Regi
Phie Ambo
Manus
Phie Ambo
Foto
Phie Ambo, Maggie Olkuska
Produsent
Malene Flindt Pedersen
Tilfeldigheter versus kvantebevissthet

Med utgangspunkt i hennes unge datters tilbakevendende opplevelse av å både være et dyr og et menneske når hun våkner om morgenen, konstruerer Phie Ambo et eksperimentelt filmprosjekt hvis mål er å undersøke hva som skjuler seg i menneskesinnet. Deler vi i dette øyeblikk bevissthet med noen andre? Kan vi kommunisere med hverandre på andre måter enn de vi vet om, behersker og kan forklare?

...WHEN YOU LOOK AWAY er en dokumentar basert på tilfeldigheter - eller skjulte, ubevisste forbindelser mellom regissøren og hennes subjekter - hvor Ambo ikke har valgt sine intervjuobjekter, men snarere intervjuet de individene som har funnet sin vei til henne. Blant disse finner vi fysikere, vaktmestere, klarsynte og munker, som alle tilbyr unike perspektiver på menneskesinnets mekanismer. Resultatet er en fantastisk tankevekkende filmopplevelse, som stiller forholdet mellom bevissthet og tilfeldigheter i et nytt lys, og som vil overraske selv de mest standhaftige skeptikerne der ute.

Regi

Phie Ambo (Danmark, 1973) Filmografi: SÅ MEGET GODT I VENTE (2014), FREE THE MIND (2012), MECHANICAL LOVE (2007), FAMILY (2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}