BIFF 2021

White Cube

2020 • 1t 19m • Belgia / Nederland / Kongo

60 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
engelsk/fransk/lingala
Undertekster
engelsk
Regi
Renzo Martens
Manus
Renzo Martens
Foto
Renzo Martens, Dareck Tuba, Hans Bouma, Maarten Kramer, Daan Wallis, Remco Bikkers, Louise van Assche, Eric Vander Borght, Jean Counet, Deschamps Matala, Lisa Perez, Boaz van der Spek
Produsent
Pieter van Huystee
Kolonialismen lever videre i kunstverdenen

Kolonialismen er kanskje avviklet på papiret, men det finnes områder hvor Vestens gamle imperialistiske strukturer lever videre i beste velgående – for eksempel kapitalismen og kunstverdenen. I denne tankevekkende og opprørske dokumentaren får vi ta del i et nesten ti år langt kunstprosjekt som har som mål å sette en stopper for denne systematiske utbyttingen av den tredje verden.

I WHITE CUBE dokumenterer den nederlandske kunstneren Renzo Martens sitt arbeid med å etablere en kunstinstitusjon i byen Lusanga i Den demokratiske republikken Kongo, som skal sikre at kongoleserne selv sitter igjen med overskuddet fra verdiene de skaper. Mangeårige BIFF-gjengere vil huske Martens fra den satiriske og anti-kolonialistiske ENJOY POVERTY (BIFF 2009), og her er han tilbake med nok en skarp og kompleks kritikk av nyliberalismens verdensorden. Sammen med en gruppe bønder og kunstnere fra Lusanga prøver nemlig Martens å slå de moderne kolonistene på hjemmebane, ved å rigge kapitalismens og kunstverdenens spill i kongolesernes favør.

Etter visningen 27. oktober blir det panelsamtale på Kulturhuset med Carmeliza Rosario (CMI), Morten Traavik (artist) og Redi Koobak (UiB) og ordstyrer Knut Rio (UiB/GRIP), i samarbeid med Bergen School of Global Studies (UiB). Les mer her.

Regi

Renzo Martens (Nederland) Filmografi: ENJOY POVERTY (BIFF 2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}