BIFF 2019

Who Let the Dogs Out

2019 • 1t • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Who Let The Dogs Out
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Brent Hodge
Manus
Ben Sisto
Foto
Charlie Ricottone
Produsent
Aly Kelly, Ben Sisto
Aldri har så mange forsøkt å ta æren for en låt så få liker

19 år etter at The Baha Men hadde en internasjonal hit med singelen «Who Let the Dogs Out», dukker låten fortsatt regelmessig opp i reklamefilmer, under idrettsarrangementer og på lydsporet i komedier og realityserier. Det spiller ingen rolle at ingen egentlig liker den – «Who Let the Dogs Out» er og blir en tidløs poplåt, og nå er den altså blitt gjenstand for en helaftens dokumentarfilm som var en av de største positive overraskelsene under årets SXSW-filmfestival.

Sammen med ekspertkommentator Ben Sisto – som har viet åtte år av sitt liv til å avdekke og formidle låtens historie – sporer regissør Brent Hodge det fengende refrengets røtter helt tilbake til 1950-tallet. På denne snirklete reisen gjennom musikkhistorien møter vi et fascinerende rollegalleri av musikere, bransjefolk og andre som hevder å ha hatt en finger med i spillet i tilblivelsen av den utskjelte landeplagen. WHO LET THE DOGS OUT er en forbausende morsom film om opphavsrett, kunstnerisk inspirasjon og musikalsk tyveri – for ikke å si en av årets aller mest underholdende musikkdokumentarer.

Regi

Brent Hodge (Canada/New Zealand) Filmer i utvalg: THE PISTOL SHRIMPS (2016), I AM CHRIS FARLEY (2015), A BRONY TALE (2014)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}