BIFF 2006

Why We Fight

2006 • 1t 38m • USA / Frankrike / Storbritannia / Canada / Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Why We Fight
Regi
Eugene Jarecki
Om koblingen mellom det militære og våpenindustrien i verdens eneste supermakt

WHY WE FIGHT var navnet på en rekke kortfilmer som ble laget under andre verdenskrig, for å minne det amerikanske folket på hvorfor de var i krig. Regissør Eugene Jarecki bruker disse kortfilmene som en kommentar til hvor oppslukt den amerikanske eliten er av militær makt.

I sin avskjedstale advarte den amerikanske presidenten og tidligere generalen Dwight D. Eisenhower mot våpenindustrien og det han kalte "the military-industrial complex". Eisenhower var bekymret for alle ressursene og pengene som var knyttet opp til våpenindustrien, og over at industriens hovedfokus var å selge våpensystemer, uavhengig av om det faktisk var behov for dem. Med utgangspunkt i Eisenhowers tale utforsker WHY WE FIGHT USAs utenrikspolitikk. Har militæret blitt en for viktig del av amerikansk industri og amerikanske liv? Er koblingen mellom det militære og industrien så sterk at landet ikke lenger styrer sin egen utenrikspolitikk?

Gjennom intervjuer med ansatte i militæret, innbarkede patriotiske hauker, politikere og mannen i gata, prøver WHY WE FIGHT å besvare disse spørsmålene. WHY WE FIGHT er en gjennomarbeidet og viktig dokumentar om hva som ligger til grunn for utenrikspolitikken i verdens eneste supermakt.

Regi

Eugene Jarecki er utdannet ved Princeton University og jobbet i flere år som teaterregissør før han skiftet til dokumentarfilm. Han har tidligere laget dokumentarfilmen THE TRIALS OF HENRY KISSINGER (2002). WHY WE FIGHT er hans siste film og vant juryprisen ved Sundancefestivalen i 2005.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}