BIFF 2012

Wikileaks: Secrets & Lies

2011 • 1t 15m • Storbritannia / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wikileaks: Secrets & Lies
Regi
Patrick Forbes
Når demokratiet springer lekk.

Det er neppe noen overdrivelse å kalle WikiLeaks’ frislipp av hemmeligstemplede dokumenter fra det amerikanske militæret for den største amerikanske politiske skandalen siden Watergate. Historien om WikiLeaks og Julian Assange inneholder dessuten alle ingrediensene som skal til for å lage en politisk thriller: Man har sensitiv informasjon, hemmelige kilder, nervøse styresmakter og en karismatisk lederskikkelse som ser på sitt arbeide som et korstog mot korrupsjon og antidemokratiske krefter – og man har en grumsete voldtektssak og trusler om dødsstraff og væpnede aksjoner mot andre lands ambassader.

Midt oppi all dramatikken kan det være greit å huske at dette dreier seg om den virkelige verden, og i den sobre dokumentarfilmen WIKILEAKS: SECRETS AND LIES får vi historien fortalt av de som har gjennomlevd den. Foruten Assange møter vi alle de mest sentrale skikkelsene i WikiLeaks, samt samarbeidspartnere i The New York Times, Der Spiegel og The Guardian, som alle bidrar til å nyansere medienes fremstilling av organisasjonen og dens virksomhet.

Regi

PATRICK FORBES er en av Storbritannias ledende dokumentarfilmskapere. Han er blitt tildelt the British Academy Award to ganger, og hans verk er blitt vist på en rekke festivaler verden rundt. Han startet sin karriere som gravende journalist, og har blitt arrestert to ganger etter å ha avslørt viktige statshemmeligheter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}