BIFF 2018

Wild Relatives

2018 • 1t 10m • Norge / Tyskland / Libanon

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
arabisk/engelsk/norsk
Regi
Jumana Manna
Manus
Jumana Manna
Foto
Marte Vold
Produsent
Jumana Manna, Elisabeth Kleppe
Kanskje det eneste om står igjen etter menneskeheten

Svalbards globale frøhvelv, den sakrale betongkonstruksjonen i Spitsbergens frosne snølandskap som ofte omtales som «Dommedagsbanken», har blitt et nesten mytisk monument over håpet om en ny vår etter klimakatastrofen. Hvelvet åpnet i 2008 og hadde sitt første uttak av frø allerede i 2015. For da Aleppo falt i den syriske borgerkrigen, flyttet det syriske senteret for landbruksforskning til Libanon, og på veien mistet de hele genbanken sin.

I WILD RELATIVES trekker den palestinske kunstneren og filmskaperen Jumana Manna linjer mellom disse tre geografiske stedene, og ser på de politiske, økonomiske, religiøse og menneskelige implikasjonene av en slik utveksling av økologisk valuta. I prosessen avdekker hun et komplekst nett av genbankarbeidere, bønder, flyktninger og forskere som alle arbeider med å sikre jordens videre liv etter menneskeskapte trusler som krig og klimakatastrofe. WILD RELATIVES er en poetisk, tankevekkende og utsøkt fotografert ode til menneskenes forhold til jordkloden og hverandre.

Vises i samarbeid med Landmark og Bergen Kunsthall. Det blir også en egen visning på Landmark lørdag 29. september kl 19:00 med regissør Jumana Manna. Les mer hos Bergen Kunsthall.

Det blir kun Q&A på Landmark-visningen.

Regi

Jumana Manna (USA, 1987) Filmografi: A MAGICAL SUBSTANCE FLOWS INTO ME (2015)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}