BIFF 2004

Wild Side

2003 • 1t 33m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wild Side
Regi
Sébastien Lifshitz

En av våre desiderte favoritter på programmet i år er fransk og levert av en filmskaperen Sébastien Lifshitz, som i likhet med landsmannen François Ozon ofte beskriver seksualitet på film i ulike sjatteringer.

Stéphanie er 32 år og transseksuell prostituert i Paris. Som så mange andre har hun flyttet til storbyen fra et nedlagt industrisamfunn i nord. Hun bor sammen med Jamel, en ung mann med nordafrikansk bakgrunn. Også han livnærer seg av å selge seksuelle tjenester til både menn og kvinner. Stéphanie møter russiske Mikhail, som har desertert fra krigen i Tsjetsjenia. Et trekantforhold utvikler seg, for Stéphanie klarer ikke å velge mellom de to mennene. En dag får hun beskjed om å komme hjem, da hennes mor er alvorlig syk. Snart er alle tre på landsbygda, fjernt fra Paris' hektiske natteliv.

WILD SIDE, som vant årets Teddypris i Berlin, er en uhyre ærlig og usentimental fremstilling av mennesker som lever på samfunnets sidelinje, og som vel heller ikke har annet valg i et kaldt samfunn preget av likegyldighet og følelsesmessig distanse.

Regi

Sébastien Lifshitz (f. 1968) er født i Paris og har studert kunsthistorie. Samtidig med studiene var han assistent for fotografen Suzanne Lafont. Han gjorde sin første kortfilm i 1994 og arbeidet som assistent for Claire Denis på NÉNETTE ET BONI (1996). Sébastien Lifshitz fikk sitt internasjonale gjennombrudd med filmen PRESQUE RIEN i 2000.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}