2010 • 1t 51m • Tyskland / Ungarn / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Womb
Regi
Benedik Fliegauf
Whoomb! (There it is)

Som barn utvikler Rebecca og Tommy et helt spesielt vennskap, og fanget i en virvelvind av sterke følelser lover de hverandre evig kjærlighet. Så flytter Rebecca til Japan med sin mor, og de to mister kontakten. Tolv år senere flytter den ferdigutdannede Rebecca tilbake til hjemplassen, hvor Tommy venter på henne. På tross av tiden de har vært fra hverandre gjenopptar de to forholdet, og de synes å være på god vei til å oppfylle løftet de ga hverandre som barn, da Tommy en dag omkommer i en bilulykke. Besatt av tanken på å bringe ham tilbake fra dødens favn, begynner Rebecca å undersøke mulighetene for å klone sitt livs store kjærlighet og selv bære ham fram som surrogatmor.

Ved siden av den oppsiktsvekkende tematikken, er WOMBs mest fremtredende trekk dens poetiske billedspråk. Ved hjelp av en naturalistisk og nennsomt konstruert ikonografi, maner regissør Benedek Fliegauf frem et stilisert univers, hvor karakterenes monomane fokus på hverandre skaper en verden som er like vidåpen som den er klaustrofobisk.

Regi

Benedik Fliegauf er en ungarsk regissør. Selv om han er en selvlært mann, som aldri har studert ved noen filmskole, har han en ledende rolle for den nye generasjonen ungarske filmskapere. Hans første spillefilm FOREST (2002), var en lavbudsjettsfilm, som med sin internasjonale suksess banet vei for større produksjoner. For sin andre spillefilm, DEALER fra 2003, ble han nylig tildelt prisen for beste regissør i Mar del Plata. I 2010 lanserte han spillefilmen WOMB, som forteller en historie om kjærlighet og kloning.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}