BIFF 2010

World peace and other 4th grade achievements

2010 • 1t • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
World peace and Other 4th Grade Achievements
Regi
Chris Farina
Fra barneskoleelever til verdensborgere på åtte uker

Hva er det vi vil at barn skal lære? Og hvordan er det vi vil at barn skal lære det? Og hvordan skal den voksne som underviser vekke ungenes engasjement? Barneskolelæreren John Hunter ser ut til å ha funnet gode svar på disse spørsmålene. Hunters reiser til Østen og hans befatning med Ghandis ikke-voldsprinsipper gjør at han stiller seg selv spørsmålet om hvordan han som lærer kan arbeide i retning av en fredeligere verden. Han utfordrer sine elever til å spille "The World Peace Game", og i prosessen får barna trening i argumentasjon, logikk, toleranse og samarbeid.

WORLD PEACE… blander fragmenter av Hunters biografi med bilder av elevene hans som deltar i "The World Peace Game". Ungene diskuterer, forhandler og handler – med ett mål for øye: Å oppnå verdensfred. I løpet av spillets åtte uker forvandles barna fra elever ved en ordinær barneskole til verdensborgere. Filmen viser hvordan en klok og kjærlig lærer kan lokke frem elevenes fulle potensial.

Regi

Chris Farina er utdannet ved Universitetet i Virginia og American University. De to første filmene hans, ROUTE 40 (1986) og WEST MAIN STREET (1995), ble laget i samarbeid med den Charlottesvillebaserte filmskaperen Reid Oechslin. Begge filmene er preget av en grunnleggende respekt for menneskene de portretterer; de gir dem anledning til å fortelle sine historier om sine liv og sitt nærmiljø. Filmene trekker frem folk som bor og arbeider i typiske amerikanske miljøer, men som får lite oppmerksomhet i media. Farina har også samarbeidet med oscarvinneren Paul Wagner på to filmer, EAST OF THE BLUE RIDGE: THE JAMES RIVER (2000) og ANGELS (2005). Chris Farina figurerer også prominent i dokumentarfilmen THE PARKING LOT MOVIE, som også vises på BIFF i år.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}