Rusproblemer kan ramme alle, også islandske stortingsreprese..." /> Rusproblemer kan ramme alle, også islandske stortingsreprese..."/> Rusproblemer kan ramme alle, også islandske stortingsreprese...">

2013 • 1t 27m • Island

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
XL
Språk
Islandsk
Undertekster
engelsk
Regi
Marteinn Thorsson
Manus
Marteinn Thorsson, Gudmundur Óskarsson
Produsent
Ragnheidur Erlingsdóttir, Marteinn Thorsson, Ólafur Darri Ólafsson, Gudmundur Óskarsson
Den store grisefesten

Leifur Sigurdarson er en lubben, alkoholisert playboy og stortingsrepresentant som tvinges til avrusning av sin gode venn og sjef, statsministeren. Men før han legger livet med rus bak seg, inviterer Leifur til en siste grisefest. På gjestelisten står blant annet hans unge elskerinne, som også er hans datters bestevenninne.

Rusproblemer kan ramme alle, også islandske stortingsrepresentanter. Sigurdarsons liv har blitt en diabolsk smørje av alkohol, angst, narkotika, kvinner, glemsel og - når hans travle timeplan tillater det - politikk. Flere anmeldere har trukket visuelle paralleller til FRYKT OG AVSKY I LAS VEGAS (1998) på bakgrunn av filmens marerittaktige fremstillinger av rusorgier. Det må imidlertid understrekes at filmen også er spekket med kullsvart humor av den sorten islendingene behersker bedre enn noen andre. Med XL har Marteinn Thorsson laget en burlesk og absurd satire, som er en av de mest fascinerende skildringene av moderne politikk siden Armando Ianuccis IN THE LOOP (2009).

Regi

MARTEINN THORSSON er en islandsk regissør som i 2004 ble kåret til «One of 10 directors to watch» av Variety Magazine. XL er hans tredje spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}