2007 • 1t 26m • Argentina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
XXY
Språk
Spansk
Regi
Lucía Puenzo
Manus
Sergio Bizzio/Lucía Puenzo
Foto
Natasha Braier
Produsent
José María Morales, Luis Puenzo
Sterk og tankevekkende argentinsk film om pubertetssmerte, seksuell oppvåkning og kjønnsidentitet

Like etter at hun ble født bestemte foreldrene til 15 år gamle Alex seg for å flytte fra Buenos Aires for å bosette seg i et isolert hus bortgjemt i sanddynene på den uruguayske kysten. Her har Alex vokst opp i skyggen av en stor hemmelighet – en hemmelighet det blir vanskelig å holde på etter hvert som puberteten slår inn. XXY begynner med at Alex' foreldre får besøk av noen venner og deres 16-årige sønn Álvaro. De romantiske følelser som oppstår mellom de to tenåringene tvinger dem til å møte pubertetens største utfordring – oppdagelsen og oppgjøret med eget og andres kjønn. Alex' ubestemmelige kjønn, kanskje verken gutt eller jente, er vanskelig å takle for foreldregenerasjonen og det lille kystsamfunnet: Folk stirrer på henne som om hun var et utskudd. Det er ungdommene som, på hver sin måte, må utvise klokskap og fleksibilitet overfor sin seksualitet og fremtid.

Argentinske Lucía Puenzo har levert en nydelig og helstøpt regidebut som vant Kritikeruken i Cannes 2007. Filmen er også honorert med priser i Bangkok og Edinburgh.

Regi

Lucía Puenzo har jobbet som manusforfatter på en rekke argentinske fjernsynsproduksjoner og filmer. Sist i rekken er LO QUE TIENE EL OTRO (2007) regissert av Miguel Perelló. XXY er hennes prisvinnende regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}