BIFF 2020

Yalda, a Night for Forgiveness

2019 • 1t 29m • Frankrike / Tyskland / Sveits / Iran / Luxembourg

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Yalda, la nuit du pardon
Språk
Farsi
Undertekster
engelsk
Regi
Massoud Bakhshi
Manus
Massoud Bakhshi
Foto
Julian Atanassov
Produsent
Jacques Bidou, Marianne Dumoulin
Et usannsynlig spennende iransk drama om forbrytelse, straff og direktesendt tilgivelse

Unge Maryam er blitt dømt til døden for drapet på sin ektemann Nasser, men får én sjanse til å slippe dødsstraff: Ved å delta på et direktesendt tv-program og trygle Nassers slektninger om tilgivelse, kan hun bli benådet. Mens vi følger Maryam backstage og gjennom den skjebnesvangre sendingen, nøstes historien om drapet og det «midlertidige ekteskapet» langsomt opp. Ved å blande formgrep fra iransk arthouse-drama med en amerikansk-inspirert gameshow-dramaturgi, skrur regissør Massoud Bakhshi sakte, men sikkert til nerven i fortellingen til publikum sitter ytterst på setekanten.

YALDA, A NIGHT FOR FORGIVENESS er en fengslende og eksepsjonelt spennende film, som blir desto mer fascinerende når man vet at denne typen tv-programmer faktisk eksisterer i Iran. Filmen skildrer kvinners posisjon i et samfunn hvor lovene favoriserer menn i alle sammenhenger, og hvor religion gjennomsyrer samtlige deler av samfunnslivet. Dette nervepirrende dramaet er et mesterstykke i å dramatisere sosiale problemstillinger ved hjelp av sjangerfilmens virkemidler.

Regi

Massoud Bakhshi (Iran) Filmografi: A RESPECTABLE FAMILY (2012), OUR PERSIAN RUG (2010), TEHERAN HAS NO MORE POMEGRANATES (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}