BIFF 2016

Yarden

2016 • 1t 17m • Sverige / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Yarden
Språk
svensk
Undertekster
engelsk
Regi
Måns Månsson
Manus
Sara Nameth
Foto
Ita Zbroniec-Zajt
Produsent
Emma Åkesdotter-Ronge, Lena Hansson, Matthias Krause, Gunnar Carlsson
Ufrivillig selvproletarisering

YARDEN er filmatiseringen av Kristian Lundbergs kritikerroste roman ved samme navn, men noen tradisjonell filmadaptasjon er den ikke. Regissør Måns Månsson er en av Sveriges mest særegne filmskapere, og står bak kultfilmer som embedsmannsportrettet H:R LANDSHÖVDING og den besynderlige Olof Palme-filmen HASSEL – PRIVATSPANARNA. YARDEN er hans mest tradisjonelle film til nå, men også den gjennomsyres av hans karakteristiske talent for slående bilder, flertydige stemninger og subtil humor.

Filmens hovedperson er en forfatter som ikke har råd til å betale restskatten, og som i mangel på bedre alternativer tar seg jobb med å parkere biler på havna i Malmø. Firmaet han jobber for er en kafkask institusjon som utnytter samfunnets svake, og fostrer en kultur av paranoia og angiveri blant de ansatte, og etter hvert suges også hovedpersonen inn i dette forræderiske maskineriet. YARDEN er en utradisjonell film om tradisjonelle arbeiderpolitiske temaer som klasse, solidaritet og fremmedgjøring – for ikke å si en av årets aller beste nordiske filmer.

Regi

Måns Månsson (Sverige, 1982) Filmografi: STRANDED IN CANTON (2014), HASSEL - PRIVATSPANARNA (2012), H:R LANDSHÖVDING (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}