BIFF 2020

Yellow Cat

2020 • 1t 30m • Frankrike / Kasakhstan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sary mysyq
Språk
kasakhisk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Adilkhan Yerzhanov
Manus
Adilkhan Yerzhanov, Inna Smailova
Foto
Yerkinbek Ptyraliyev
Produsent
Serik Abishev, Olga Khlasheva
Den vakreste og morsomste kasakhstanske filmnerdkomedien du kommer til å se i år

I denne skrudde kasakhstanske krimkomedien møter vi Kermek som nettopp har sluppet ut av fengsel, og umiddelbart tar fatt på arbeidet med å virkeliggjøre sin drøm om en egen kino høyt oppe i fjellene der ingen skulle tru at nokon kunne vise film. Filmnerden Kermek er 110 % dedikert til oppgaven, og sammen med den vakre Eva legger han ut på en reise som er like full av filmreferanser som av absurde situasjoner, korrupte politimenn og hensynsløse gangstere. Vil Kermek noen gang få realisert drømmen om en kino i fjellene eller vil hans gamle synder innhente ham langs den endeløse kasakhstanske landeveien?

I en tid der koronaviruset har hensatt den globale kinobransjen i en historisk unntakstilstand, er YELLOW CAT en kjærkommen vitamininnsprøytning av pur filmlidenskap. Med sin underfundige komikk, velkomponerte landskapstablåer og en hovedperson som er fullstendig besatt av Jean-Pierre Melvilles LE SAMOURAI, er dette en sentralasiatisk westernkomedie som forener den visuelle stilen fra Adilkhan Jerzjanovs tidligere filmer med Emir Kusturicas sans for humor.

EKSTRAVISNINGER:

Mandag 12. oktober kl 14:40 i Tivoli.

Tirsdag 13. oktober kl 16:50 i Tivoli.

Regi

Adilkhan Jerzjanov (Kasakhstan) Filmer i utvalg: A DARK, DARK MAN (BIFF 2019), THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD (BIFF 2018), NIGHT GOD (2018), THE PLAGUE AT THE KARATAS VILLAGE (2016), THE OWNERS (2014)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}